fbpx

Zonnepanelen

Afgelopen jaar is zonne-energie historisch hard gegroeid. Zonnepanelen, ook wel fotovoltaïsche (PV) panelen genoemd, zijn een belangrijk onderdeel van zonne-energiesystemen. Het is een schone en hernieuwbare energiebron. In dit nieuwsbericht leggen we uit wat een zonnepaneel is, hoe ze werken en waarom je het gebruik ervan zou moeten overwegen.

Wat is een zonnepaneel?

Een zonnepaneel is een apparaten die zonlicht omzet in elektriciteit. Ze bestaan uit fotovoltaïsche cellen, die gemaakt zijn van halfgeleidermaterialen zoals silicium. Wanneer zonlicht de cellen raakt, ontstaat een elektrische stroom. Deze stroom kan worden gebruikt om huizen, bedrijven en andere apparaten van elektriciteit te voorzien.

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen gebruiken de energie van het zonlicht. Het zonlicht wordt omgezet in elektrische stroom. Maar hoe werken ze nou eigenlijk?

Om het behapbaar te maken, vergelijken we het met een batterij. Een batterij bewaart elektriciteit om later te gebruiken. Gewoonlijk komt de stroom van een batterij uit een elektriciteitscentrale. Een elektriciteitscentrale verbrandt kolen of gas om energie op te wekken.

In tegenstelling tot een elektriciteitscentrale die iets verbrandt, vangen zonnepanelen energie op. Wanneer zonlicht op een PV-cel valt, creëert het een elektrisch veld over de lagen van de cel. Er ontstaat een stroom van elektronen, deze stroom van elektronen noemen we elektriciteit. De stroom wordt opgevangen door draden om elektrische apparaten aan te drijven of opgeslagen in een batterij voor later gebruik.

Waarom je deze oplossing moet overwegen

Er zijn veel redenen om zonnepanelen te installeren. Hieronder zijn de meest gebruikte argumenten.

Het bespaart geld 

Zonnepanelen kunnen de elektriciteitsrekening aanzienlijk verlagen. Met zonnepanelen wek je zelf elektriciteit op. Zo ben je minder afhankelijk van energieleveranciers, omdat je je huis of bedrijf zelf van stroom kunt voorzien. Een investering in zonnepanelen verdien je razendsnel terug!

Het is duurzaam

Zonne-energie is schoon en hernieuwbaar. Het gaat niet gepaard met CO₂-uitstoot. Door zonne-energie te gebruiken, verlaag je je ecologische voetafdruk. Zo draag je bij aan een duurzamere toekomst.

Het verhoogt de waarde van een huis

Zonnepanelen verhogen de waarde van vastgoed. Een investering in zonnepanelen, is een investering in je huis waardoor het aantrekkelijker wordt voor potentiële kopers indien je het in de toekomst besluit te verkopen.

Zonnepanelen van Duurgroei

Wanneer je overweegt om zonnepanelen te installeren, zijn er veel bedrijven om uit te kiezen. Wij van Duurgroei willen niet langer wachten op een groenere toekomst. Binnen 48 uur ontvang je van ons een offerte. Hierin beschrijven we:

Kwaliteitsproducten: Hoogwaardige zonnepanelen van betrouwbare fabrikanten die lang meegaan en meetbare prestaties leveren.

Deskundige installatie: Ons team van experts installeert jouw zonnepanelen snel en efficiënt, zodat jouw systeem zo snel mogelijk werkt.

Uitzonderlijke service: van het beantwoorden van vragen tot het bieden van voortdurende ondersteuning en onderhoud voor zonne-energiesystemen.

Conclusie

Al met al is het een slimme investering voor huiseigenaren en bedrijven. Je bespaart geld op jouw energierekening, verhoogt de waarde van jouw eigendom en verlaagt jouw ecologische voetafdruk.

In 5 stappen word je voorzien van hoge kwaliteit, deskundige installatie en een uitzonderlijke klantenservice bij aanschaf van zonnepanelen, warmtepomen en accu’s. Neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen je graag met informatie over hoe je de kracht van de zon kunt benutten!

Deel dit bericht

Bekijk meer nieuws

Energiebetalingsplicht

Aanscherping energiebesparingsplicht

Vanaf 1 juli 2023 is de installatie van zonnepanelen definitief verplicht volgens de energiebesparingsplicht.
Energie leveren 2023

Energie leveren

Leer wat energie leveren inhoudt, hoe je zelf energie kunt opwekken met zonnepanelen, windturbines en meer. Ontdek de voordelen!
Slimme besparingstips Energie

Vijf slimme energie besparingstips

Leer vijf slimme besparingstips om je energierekening te verlagen en bij te dragen aan een duurzamere wereld. We delen graag onze in duurzame oplossingen.
Subsidie zonnepanelen

Subsidie zonnepanelen 2023

De mogelijkheden van subsidie zonnepanelen 2023 zijn eindeloos. Wij helpen je bij het vinden van de juiste subsidie voor jouw zonnepanelen.
Groene stroom weiland

Groene stroom

Ontdek hoe hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind, water en biomassa worden omgezet in elektriciteit zonder schadelijke uitstoot van broeikasgassen.
Warmtepomp duurgroei

Warmtepomp

De warmtepomp is een goede aanvulling op zonnepanelen. Wat is een warmtepomp is, hoe werkt hij en waarom zou je er een moeten hebben?