fbpx

Onze werkwijze:
hoe we zonnepanelen plaatsen

DuurGroei is veel meer dan een installateur van zonnepanelen, warmtepompen of een laadpaal. We zijn meer dan adviseurs: we zijn het complete plaatje. Particulieren en bedrijven helpen we met zonnepanelen plaatsen, een warmtepomp installeren én alle zaken daaromheen. We nemen je mee in onze werkwijze.
Stap 1

De offerte

Lang wachten op een groene toekomst? Dat is tijdsverspilling. Vraag jij bij ons een offerte aan, dan krijg je binnen 48 uur het voorstel al in je mailbox. Bij akkoord gaan we meteen over tot actie. 

Meten is weten

We kijken met onze geavanceerde systemen hoeveel zonnepanelen we kunnen plaatsen op het dak. We maken een legplan, doen de ballastberekening en bekijken we welke omvormer het beste bij de zonnepanelen, maar ook in je meterkast past. Daarnaast denken we mee over het huidige en toekomstige energieverbruik. Plaatsen we meer dan vijftig zonnepanelen? Dan regelen we de inspectie of keuring van de PV-installatie.

Gevraagd en ongevraagd advies
We denken graag mee over jouw huidige en toekomstige situatie. Adviseren zit ons in het bloed. Vangen wij op dat je van plan bent een elektrische auto aan te schaffen of als bedrijf een heel elektrisch wagenpark te faciliteren, dan adviseren wij bijvoorbeeld om laadpalen en meer zonnepanelen te plaatsen. Door de alsmaar stijgende energieprijzen is het interessant om ook elektrisch te verwarmen met een warmtepomp of een airco. Met onze oplossingen ben je voorbereid op een duurzame toekomst. 

Bedrijven, subsidie aanvragen

Grootbedrijven die zonnepanelen of een warmtepomp laten plaatsen, kunnen subsidie aanvragen. Dat moet gebeuren voordat we over kunnen op installatie. We vragen wat benodigde informatie. Met een volmacht en wat benodigde bedrijfsinformatie regelen wij verder de hele aanvraag. Wel zo makkelijk.   

Bedrijven met een kleinzakelijke aansluiting en een verbruik van minder dan 50.000kWh per jaar komen in aanmerking voor twee extra aftrekposten: de EIA (energie-investeringsaftrek) en de KIA (kleinschaligheids-investeringsaftrek). Deze aftrekposten mag je naast de reguliere afschrijving gebruiken om de fiscale winst te verminderen. Hierdoor betaal je minder belasting en is de investering sneller terugverdiend.  

Bedrijven met een kleinzakelijke aansluiting en met een verbruik van 50.000kWh of meer, kunnen ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) aanvragen.   

Bedrijven met een grootzakelijke aansluiting kunnen SDE (stimulering duurzame energie) aanvragen. Voorwaarde is dat er door de netbeheerder een transportindicatie wordt afgegeven en een constructeur verklaart dat het dak het gewicht van de PV-installatie aankan.  

Het dak op

Binnen twee maanden na aanvraag plaatsen we zonnepanelen bij particulieren en mkb. Bij grootbedrijven hangt dit er ook van af hoe snel de subsidieaanvraag is goedgekeurd. Onze installateurs komen langs om te overleggen waar de omvormers komen te hangen. Wij gaan het dak op, installeren de boel en zorgen dat het tot in de meterkast geregeld is. 

Instellen en uitleg monitoring

Bij oplevering van de installatie helpen we je bij het instellen en het uitleggen van de monitoring, zodat je precies kunt zien wat je opwekt. Daarbij helpen we ook met het aanmelden bij energieleveren.nl.

De offerte

Lang wachten op een groene toekomst? Dat is tijdsverspilling. Vraag jij bij ons een offerte aan, dan krijg je binnen 48 uur het voorstel al in je mailbox. Bij akkoord gaan we meteen over tot actie. 

Verduurzamen terwijl je er niets voor hoeft te doen: dat heb je alleen bij DuurGroei.

Groei met DuurGroei
naar een duurzame toekomst.