fbpx

Vijf slimme energie besparingstips

Vijf slimme besparingstips energie

Geld besparen en bijdragen aan een duurzamere wereld

We kennen hem allemaal: de energierekening. Elke maand zucht je wanneer die op de mat valt en je het bedrag ziet. Wat als wij je zouden vertellen dat je die rekening kunt verlagen én tegelijkertijd het milieu kunt helpen? Ja, het is mogelijk! Door energiebesparende maatregelen te nemen, kun je niet alleen geld besparen, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst voor onze planeet.

Besparingstips energie: Goed voor de portemonnee en het milieu

In deze blog delen we vijf slimme besparingstips waarmee je niet alleen geld kunt besparen, maar ook kunt bijdragen aan een duurzamere wereld. Bij Duurgroei geloven we dat duurzame oplossingen de toekomst zijn en daarom willen we je graag inspireren om op een bewuste manier met energie om te gaan. Hieronder vind je onze tips!

Besparingstip 1: maak gebruik van natuurlijk licht

Verlichting is een grote kostenpost op de energierekening. Door slim gebruik te maken van natuurlijk licht kun je flink besparen op je energieverbruik. Zorg voor voldoende daglicht in huis en maak gebruik van lichtkoepels en dakramen om donkere ruimtes te verlichten. Investeer daarbij ook in energiezuinige LED-lampen om het energieverbruik nog verder te verminderen.

Besparingstip 2: verminder sluipverbruik

Sluipverbruik zijn de kleine hoeveelheden energie die apparaten verbruiken wanneer ze in standby stand staan. Door deze apparaten volledig uit te schakelen, kun je flink besparen op je energierekening. Om onnodig energieverbruik te voorkomen kun je investeren in slimme stekkers. Hiermee kun je apparaten op een afstand uitschakelen. 

Besparingstip 3: Kies voor energiezuinige apparaten

Energiezuinige apparaten zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Door te kiezen voor apparaten met een hoog energielabel kun je flink besparen op je energieverbruik. Let bij de aanschaf van nieuwe apparaten op het energielabel en kies bij voorkeur voor A++ of hoger.

Besparingstip 4: Ga voor een duurzame verwarming

Je verwarming is een grote energieverbruiker. Door te kiezen voor een duurzame verwarmingsoplossing, zoals een warmtepomp of zonneboiler, kun je flink besparen op je energiekosten. Bij Duurgroei bieden we verschillende duurzame verwarmingsoplossingen aan, waarmee je niet alleen geld kunt besparen, maar ook bijdraagt aan een duurzame toekomst.

Besparingstip 5: Investeer in zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een duurzame en rendabele investering. Door het opwekken van je eigen stroom kun je flink besparen op je energierekening. Bovendien draag je bij aan een duurzame wereld door te kiezen voor groene stroom. Bij Duurgroei bieden we verschillende producten aan, waarmee je direct kunt beginnen met besparen.

Conclusie besparingstips energie

Door bewust om te gaan met energie kun je flink besparen op je energierekening. Bij Duurgroei geloven we in duurzame oplossingen. In eerste instantie lijken duurzame oplossingen een flinke uitgave. Maar het is belangrijk om te realiseren dat deze investeringen op de lange termijn juist geld besparen. 

Lees daarom vooral ook de voordelen van subsidies voor zonnepanelen in 2023.

Wij bieden verschillende energiebesparende producten aan. Neem gerust contact met ons op om vragen te beantwoorden, twijfel weg te nemen of simpelweg om je te adviseren. We staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden!

Deel dit bericht

Bekijk meer nieuws

Energiebetalingsplicht

Aanscherping energiebesparingsplicht

Vanaf 1 juli 2023 is de installatie van zonnepanelen definitief verplicht volgens de energiebesparingsplicht.
Energie leveren 2023

Energie leveren

Leer wat energie leveren inhoudt, hoe je zelf energie kunt opwekken met zonnepanelen, windturbines en meer. Ontdek de voordelen!
Slimme besparingstips Energie

Vijf slimme energie besparingstips

Leer vijf slimme besparingstips om je energierekening te verlagen en bij te dragen aan een duurzamere wereld. We delen graag onze in duurzame oplossingen.
Subsidie zonnepanelen

Subsidie zonnepanelen 2023

De mogelijkheden van subsidie zonnepanelen 2023 zijn eindeloos. Wij helpen je bij het vinden van de juiste subsidie voor jouw zonnepanelen.
Groene stroom weiland

Groene stroom

Ontdek hoe hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind, water en biomassa worden omgezet in elektriciteit zonder schadelijke uitstoot van broeikasgassen.
Warmtepomp duurgroei

Warmtepomp

De warmtepomp is een goede aanvulling op zonnepanelen. Wat is een warmtepomp is, hoe werkt hij en waarom zou je er een moeten hebben?